Des de finals del 2015, Urpina també acull un nou equipament, una formatgeria. AMPANS, que volia ampliar les seves activitats agro-socials amb l’objectiu d’ocupar més persones amb discapacitat intel·lectual, va adquirir la formatgeria i el coneixement dels fundadors deFormatges Muntanyola, un matrimoni d’aquest petit poble d’Osona, que volia tancar per jubilació. El formatger va traspassar tot el seu coneixement, equip i maquinària a AMPANS que va donar continuïtat al projecte des de la finca Urpina.
Des d’aleshores la formatgeria dóna feina a 13 persones, que elaboren uns dels formatges més premiats del nostre país. Podeu trobar més d’una quinzena de varietats de formatge de diferents temps de curació, amb 4 tipus de llet: cabra, vaca, ovella i búfala. És un fet molt poc habitual que una formatgeria pugui elaborar amb 4 tipus de llet, però les instal·lacions punteres de la formatgeria d’Urpina permeten treballar-hi, preservant la màxima qualitat del producte.
Activitats turístiques i experiència Urpina Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.