3 nits d'Urpina
MERLOT
Vinificació
Fermentació: controlada a 26ºC amb llevat seleccionat
Maceració: 10 dies utilitzant pigéage i petits remuntats diaris
Fermentació malolàlica: en inoxidable amb treball d’oxigen
Criança
Barriques d’1 a 3 anys:
· 70% roure francès
· 20% roure americà
· 10% roure centre - europeu
Torrat: Barreja de torrat lleuger mig i mig + per a potenciar la complexitat sense tapar l’expressió del raïm
Temps de criança: 12 mesos en barrica i un any d’ampolla
Nota de tast
Cor Valent
SUMOLL
Vinificació
Refredat durant 24 hores a 4º C. Desrapat i triat amb taula de selecció. Vinificat en barrica oberta, amb tres pigéages manuals al dia. Maceració de 5 dies. Descubat a mà. Malolàctica en inoxidable i posteriorment trascolat a barrica.
Criança
15 mesos de barrica de roure francès nova de 300 litres. Utilitzem torrats suaus per respectar i potenciar la frescor de la varietat.
Nota de tast
Dues Mans
CUPATGE
Vinificació
Raïm collit a mà i transportat en caixes a càmara frigorífica. Refredat durant 24 hores a 4ºC. Desrapat i triat amb taula de selecció.
Es vinifiquen les varietats per separat, segons ordre de maduració. Maceració 6 dies a 26ºC mitjançant tres remuntats diaris.
Cupatge després de malolàctica, previ a l'entrada a barriques.
Criança
12 mesos de barriques, 100% de roure francès. Barriques de 300 litres de primer a tercer any.
Nota de tast
Gebrada
PICAPOLL I MACABEU
Vinificació
Raïm veremat a mà i refrigerat durant una nit a 4°C. Desrapat i premsat amb un curt contacte amb la pell del raïm que li dóna més estructura, ajuda a l'expressió aromàtica i l'ajudarà al vi futur a sostenir la criança.
Criança
Fermentació a 16 °C en inoxidable. A mitja fermentació, un 20% del most passa a barrica de roure francès, on hi realitza una criança sobre lies de 5 mesos.
Nota de tast